2010. gada 30. maijs

Primorsko padomju burvība

Labvakar, mīļo lasītāj!

Šī ir mūsu pirmā oficiālā ziņa no saulainās Bulgārijas, kur startējam Eiropas čempionātā. Nedaudz pastāstīsim kā mums līdz šim ir gājis.


Lidojums līdz Rumānijas galvaspilsētai Bukarestei bija veiksmīgs. Bukarestes lidostā sagaidījām savu īrēto busiņu. GPS ierīce rādīja, ka mums līdz naktsmājām būs jābrauc vairāk kā 300 km, līdz ar to nakts solījās būt gara. Bijām mazliet pārsteigti, ka Rumānija (un arī Bulgārija) tomēr savā attīstībā izskatās krietni sliktāk nekā Latvija pirms vairākiem gadiem, kad iestājāmies ES. Šķita, ka katrā ceļu krustojumā ir bariem suņu un daudz atkritumu. Ceļi diemžēl ir vēl sliktākā kvalitātē kā Latvijā. Bulgārijā jautrais GPS mūs ieveda mūsu gaumei ļoti nepatīkamā ceļu izvēlē un brīžiem pat šķita, ka braucam pa zemes ceļu ar simtiem bedru, nevis pa asfaltu.

Primorsko pilsētā ieradāmies pēc trijiem naktī no piektdienas uz sestdienu. Tas protams ļoti nogurdināja. No rīta paēdām brokastis un devāmies uz vidējās distances kvalifikācijas un stafetes modeļa karti. Beidzot arī varējām dienas laikā apskatīt labāk apkārtni, kurā dzīvojam - padomju laika kempingā ar nedaudz atjaunotām kempingu mājiņām. Izskatās, ka pagaidām te nav atpūtnieku sezona, jo viss ir gana nekopts un tukšs. Kārtējo reizi varam secināt, ka Latvijā sētnieki un māju īpašnieki ir krietni čaklāki par bulgāriem. Te visas ceļmalas un apstādījumi ir ļoti aizauguši un izskatās nepievilcīgi.

Tomēr diena bija ļoti saulaina, karsta un sutīga. Modelis bija gana interesants, tomēr galvenais secinājums ir tāds, ka būs lielā mērā jāpaļaujas uz kompasu un pareizu virzienu, jo daudzi kartē atzīmētie objekti dabā ir ļoti grūti pamanāmi.

Pēc modeļa nedaudz atpūtāmies un vakarā devāmies uz Eiropas čempionāta atklāšanu. Tur kopā ar pārējiem sacensību dalībniekiem vērojām Bulgāru tautu meitu priekšnesumus un klausījāmies oficiālās uzrunas. Vakarā ātri devāmies gulēt, jo iepriekšējās nakts brauciens bija ļoooti nogurdinošs.


4 komentāri:

Anonīms teica...

jūs esat super! lai veicas;)

Anonīms teica...

Es arī par jums! Latvija turās!

Anonīms teica...

Run hard, have fun!
bučas visiem :)

Anonīms teica...

bučiņa no manis ar! :) turās