2010. gada 30. maijs

Sprintojam zelta smiltīs

Šodien jau deviņos no rīta sākās sprinta kvalifikācijas skrējieni. No meitenēm pirmā startēja Kika, tad Laura un kā pēdējā no mums - Aija. No puišiem ar pirmo numuru distancē devās Bērcis, tad Jubis, Pauliņš, Renčiks, Kalvis un kā pēdējais Mārtiņš.

Arī šodien bija ļoti silts laiks, tāpēc skriešana nebija viegla. Distances pirmā daļa bija pa mežu, tad pavisam nedaudz pa pilsētu un pēc tam atlikušā distances daļa pa pludmales smiltīm. No meitenēm pirmā finišēja Kika, tomēr lēnais solis distancē un vairākas kļūdas uz vairākiem KP viņai deva tikai 23. rezultātu savā starta grupā. Krietni labāk veicās Laurai, kur bija pietiekoši ātra un precīza, lai stabili iekļūtu finālā (12. ātrākais rezultāts savā grupā). Protams, mums par lielu prieku lieliski nostartēja Aija, kura savā kvalifikācijas grupā zaudēja tikai titulētākajai orientieristei pasaulē Simone Niggli.

No puišiem finālam kvalificējās tikai Kalvis un Bērcis - abi startēja vienā kvalifikācijas grupā un izcīnīja attiecīgi 13. un 17. vietu. "Vissāpīgāk" kvalifikācija beidzās Mārtiņam, jo viņš palika 18. vietā savā kvalifikācijas grupā un pietrūka tikai 1 sekunde, lai iekļūtu finālā. Jubis ar Renčiku startēja vienā grupā un uzrādīja gandrīz vienādu laiku (starpība tikai 1 sekunde) un izcīnīja 27. un 28. vietu. Pauliņš savā grupā izcīnīja 20. vietu.

Visi puiši atzina, ka pieļāvuši vairākas kļūdas distancē, sevišķi pilsētas daļā.

Pēcpusdienā mūsu četri finālisti posās uz startu, bet pārējie gatavojās aktīvai līdzi jušanai. Pirms fināliem jau novērojām, ka distances ies garām mūsu bungalo mājiņām, tāpēc daži atbalstītāji nolēma palikt fanot kempingā, bet citi devās uz finišu. Fināla starts bija blakus finišam - Primorsko pilsētas pludmalē. Skatītājiem ļoti labi pārskatāmā distances sākuma un beigu daļa, fanošanas procesu padarīja ļoti aizraujošu.

Pirmā startēja Laura un viņa pieļāva vairākas kļūdas - gan mežā, gan kempinga teritorijā. Nedaudz pievīla arī apavu izvēle - oranžie Asic bija pārāk slideni. :) Visām dalībniecēm finišējot, Laura izcīnīja 44. vietu. Arī Aijai zināmas problēmas radīja apvidus izpratne. Visi skatītāji varēja vērot kā Aija neveiksmīgi kļūdījās uz otro un trešo punktu no beigām. Abas meitenes atzina, ka "zaudēja cīņā ar distanci". Aijai izcīnīja 22. vietu, kas tomēr pierāda viņas piederību pasaules elitei.

Pēc meitenēm startēja puiši. Trešajā minūtē distancē devās Bērcis. Pēc finiša viņš atzina, ka sprinta apvidus bija smagāks (arī nelielas kļūdas tika pieļautas) un diezin vai līderi izpildīs organizatoru prognozēto pirmās vietas laiku. Distanci ļoti cerīgi sāka Kalvis. Tuvojoties finiša arēnai, viņš vēl nebija pieļāvis nevienu būtisku kļūdu, tomēr pludmales kāpas izrādījās liktenīgas - Kalvis ne tikai kļūdījās, bet vienu punktu izlaida. Tāpēc šoreiz fināls bez rezultāta. (ērcim 36. vieta.

B finālā "izcēlās" mūsu stiprais dzimums - Mārtiņš izcīnīja 2. vietu, bet Pauliņš finišēja 9. vietā.

Tagad nedaudz atpūtīsimies, lai jau rīt startētu garās distance kvalifikācijā.
Lieki piebilst, ka ar internetu šeit ir ļoooooti lielas problēmas - tas ir pieejams tikai galvenajā ēkā. Tomēr mūsu bungalo mājiņās par jautrību rūpējas no jumtiem krītošas ķirzakas, krietni flegmātiski odi un plūdi vannas istabās. Un blakus mājiņā mums dzīvo dzīvi fani no dzīvas Latvijas! :)

2 komentāri:

Anonīms teica...

Aija! Jāmauc!

Unknown teica...

Pēdējais laiks parādīt visiem, to, ko Jūs un mēs sen jau zinām (Jūs visi TO variet). Tagad-atliek tikai gribēt. Saņemās! Turam par Jums visus īķšķus.