2010. gada 22. maijs

Mēs neesam tik dzelteni kā mūs mālē

Labdien, dārgais lasītāj!
Laikam jau esam pelnījuši arī paust savu viedokli par pēdējās nedēļas karstās pannas diskusijām iekš lof.lv.. Tātad mazliet par Baltijas čempionātu no mūsu skatu punkta šaipus Urāliem.

Jau ziemā varēja iezīmēt pirmās nojausmas, ka šogad LOF budžets nebūs ar lieliem plusiem un visām nozīmīgākajām sacensībām nemaz nesanāks 100% finansējums. Tāda aina paveras arī ar mūsu šī brīža nozīmīgāko notikumu - Eiropas čempionātu - 3 sievietes un 3 vīrieši saņem daļēju finansējumu, bet pārējie 3 vīrieši no LOF nesaņem neko. Tātad tie, kas saņem šo daļējo finansējumu paši maksā par lidmašīnas biļetēm un transporta īri, lai sacensību laikā ir auto braukšanai uz distancēm. Tas katram sanāk gandrīz Ls 200. Mārtiņš (divkārtējais Eiropas vicečempions!!), Edgars un Kalvis no LOF saņem tikai apmaksātu stafetes startu, par pārējo puišiem ir jāmeklē savs finansējums (dzīvošana, ēšana, dalības maksas, transports). Lieki piebilst, ka tēriņi visiem sanāk pamatīgi, bet mēs Bulgārijā būsim un centīsimies rādīt savu labāko sniegumu atbilstoši visiem apstākļiem.

Kāds tam visam sakars ar Baltijas čempionātu? Laikam jau tomēr vistiešākais - arī Baltijas čempionātam LOF sedza tikai dalības maksas visiem dalībniekiem, bet par dzīvošanu, ēšanu un transportu visiem ir jāmaksā pašiem. Diemžēl tie atkal būtu vismaz Ls 30. Kādam tā liekas smieklīgi maza summa, bet citiem nē. Katrs, lai pats izdara savus secinājumus.

Otrais iemesls, kāpēc uz Baltijas čempionātu nedevāmies pilnā sastāvā ir tas, ka šo sacensību apvidus ir pilnīgi atšķirīgs no tā kāds būs Bulgārijā. Nolēmām, ka nedēļu pirms Eiropas čempionāta labi skrienamā apvidus, nebūs liels prāta darbs braukt uz Igaunijas vidieni un cīnīties pa praktiski neskrienamu apvidu.

Gan jau, ka kādam/-ai šis mūsu skaidrojums neliksies pārāk nopietns un pamatots, bet mēs vismaz piešpricējām pāris garšvielas no savas puses, lai diskusiju un sarunu vide kļūst garšīgāka! :)

Un līdz Eiropas čempionātam ir palikusi tikai nedēļa! :)


3 komentāri:

Anonīms teica...

Labāk vēlu,kā nekad!Nav jau pieejams ne budžets,ne tāmes.Rīcību atbalstu,ja info par tusiņu Krūma busā tiktu pasniegta laicīgi.Tāpēc jau bija paredzēta LoF valdes sēde,lai izlase u.c. ieinteresētas personas izteiktu ne tikai viedokli,bet arī risinājumu.Ja bulgāros dabūsiet pa biksām no kaimiņiem?Paši sevi zem sitiena nostādat.Vai Renārs,kā valdes un finansu komisijas loceklis nevarētu sniegt reālus faktus un komentārus.Nav skaidrs arī ,vai kāda auklīte ar 2 klašu fizkultūras izglītību par Lof naudu Jums lidos līdz?Izlasi uzklausa,ja tā runā

Anonīms teica...

kurš muļkis trenējas un pēc tam par saviem līdzekļiem brauc uz sacensībām, pārstāvēt valsti tas saucas? nožēlojami. labāk netrenēties un aizbraukt tāpat.

Unknown teica...

Pilnīgi saprātīga rīcība no jūsu puses. Nedomāju, ka te baigi jābrīnās, ka negribas uz BČ braukt:)
Lai jums TUR veicas!