2010. gada 10. maijs

Visiem kājas slapjas jeb Latvijas čempionāts garajā distancē

Ja vēl sprintā puiši visiem izrādīja savas seksīgās kājiņas (jo bija taču silts), tad 7dienas garajā distancē reti kurš sajutās īpaši karsts. Laikapstākļi šogad tuvojošos vasaru spītīgi turpina ignorēt.

Ierodoties sacensību centrā šķita, ka nu tik būs mauciens, jo, kur vien acis rādīja, bija redzams skaists priežu mežs ar ļoti labu skrienamību. Bet pirmais iespaids bieži mēdz būt ļoti maldīgs.

Lai vai kā, V21E grupas stipriniekiem Latvijas čempionāta organizatoru komanda bija sarūpējusi kārtīgu distanci ar visiem 15,6 km un skaisti brienamiem purviem, kuros varēja pārliecināties, ka ūdens joprojām ārā ir auksts. Vīriem distance bija jāveic divos apļos ar karšu maiņu skatītāju punktā. Rezultātu tabulā redzams, ka vakar Kalvis bija vienkārši neuzvarams, jo otrajā vietā esošais Artūrs viņam zaudē vairāk kā 3 minūtes. Trešajā vietā izturīgais Krūms. Un tālāk jau visi pārējie super komandas dalībnieki: ceturtajā vietā Renčiks, piektais Bērcis (viņam joprojām sāp kāja), bet sestais Andris. Kā jau ierasts, Renčiks un Andris lieki laiku netērē un par savu sniegumu Saldus mežos un pilsētā jau ir paspējuši aprakstīt savos blodziņos :)

Tagad par mūsu meitenēm – zeltenēm. Šodien visas bija ierindā, un Laura vēl pirms distances noskaidroja, ka tomēr ir jāņem visi kontrolpunkti, ja grib kaut ko šajā sportā sasniegt. Precīzi 10 km garajā distancē nepārspēta palika Aija (kāds brīnums!). Tomēr nevarētu teikt, ka viņai šajā distancē gāja pārāk viegli, jo, piemēram, uz pirmo punktu Aija jau pamanījās kļūdīties vairākas minūtes. Tāpat liktenīgais garais etaps ar savu stindzinošo ūdeni, nebija viegls kumosiņš. Bet nu Aijas skriešanas spējas viņu nepievīla, tāpēc kārtējā pirmā vieta. Otrajā vietā Laura, kura patiešām paņēma visus punktus (dažus gan sanāca ņemt zigzagā vai ar apļveida kustībām). Trešā bija Kika, kurai arī ar to orientāciju Skrundas mežos īpaši labi neveicās, bet nu laikam jau šī kaite vakar pielipa daudziem.

Pēc distances visi draudzīgi saspiedāmies divos kvadrātmetros Krūma busiņā (tā vienkārši bija siltāk) un kopā ar Gunāru Ikaunieku apspriedām vitāli svarīgas lietas saistībā ar gaidāmo Eiropas čempionātu, kā arī nedaudz pievērsāmies jautājumiem par Pasaules čempionātu Norvēģijā. Emocijas sita augstu vilni, tāpēc gandrīz nokavējām apbalvošanu, bet nu viss beidzās labi. Skaidrs tikai viens, ka šogad uz Baltijas čempionātu neviens no mūsu super komandas īsti negrib braukt, jo igauņu džungļi nedēļu pirms EOC nav tas labākais treniņu apvidus.

Rezultāti un visa pārēja anlīzīte: šeit

Un bildīte no Daces Bužas krājumiem: te

Un līdz izlidošanai uz Bukaresti ir palikušas tikai nieka 19 dienas!!! Un mums vēl nav banketa tērpi! Kādas idejas?

Nav komentāru: