2010. gada 3. jūnijs

Lietainā stafete

Nu jau būs pagājušas 24h kopš laimīgie stafešu medaļnieki apbrīno savas medaļas. Tad nu nedaudz par to kā latviešiem gāja EOC stafetēs.

Pirmās spēkiem mērojās meitenes - tieši 9.00 tika dots starts. Laura startēja pirmajā etapā un jau iesāka to lieliski, pirmajā radio punktā līderei zaudējot vien 16 sekundes. Tālāk gan Laura izvēlējās garo etapu veikt spēcīgā solī pāri kalnam, bet šis variants no līderēm vien attālināja par kādu minūti. Tad nu skatītāju KP jau priecīgi satraukti secinām, ka Laurai vakar skrējās un orientējās ļoti labi. Līdz finišam situācija īpaši nemainījās un Laura finišēja tūlīt aiz stiprākajām komandām 15. vietā. Otrajā etapā distancē devās Kika. Lai arī lielas kļūdas netika pieļautas, tomēr solis distancē bija pārāk lēns, lai spētu panākt kādu no priekšā esošajām komandām. Finišā tikai 16. vieta un jau ļoti patālu no līderēm. Pēdējā etapā Aija devās bez lieka stresa, tomēr pāris kļūdas sanāca savākt, tāpēc šoreiz igaunietes palika neapskrietas. Finišā pārliecinājāmies, ka Aija sprinto pietiekami ātri, jo Zviedrijas otrās komandas skrējēja finiša taisnē par pāris sekundes atpalika. (Aija pat finišā skrēja krietni ātrāk par lielāko daļu mūsu tīma džeku)
Tā nu meitenes finišēja 10. vietā (atmetot, otrās komandas).

Sākoties ļoti spēcīgam lietum, 11.20 tika dots starts puišu stafetēm. (Lietus gāza patiešām pamatīgi un temperatūras stabiņš līdz dienas vidum nepakāpās augstāk par kādiem 16 grādiem). Pirmajā komandā pirmajā etapā startēja Kalvis, bet otrajā komandā Renčiks. Skatītāju punktā arī Kalvis lika mums smaidīt - līderi bija pavisam netālu. Finišā Kalvis 16.vietā, finišējot otrajā skrējēju grupā, nedaudz vairāk kā minūti aiz pirmās līderu grupas. Renčiks finišēja gandrīz 4 minūtes aiz Kalvja.

Otrajā etapā pirmajai komandai devās Bērcis. Cerības bija lielas, tomēr jau skatītāju punktā sapratām, ka ne šodien, jo līderi skrēja krietni precīzāk un ātrāk. Mārtiņš startēja 19.vietā un finišēja 13. (atskaitot valstu 2.komandas).

Pauliņš otrajā komandā veica 2. etapu un laika ziņā zaudēja arī Bērcim. Tāpēc šoreiz lielus kalnus gāzt nesanāca arī otrajai komandai. Pēdējā etapā mierīgi distanci veica Andri (joprojām traumēts) un finišā pat izcirpa Slovēnijas komandu.

Zemāk, šobrīd pieejamo, puišu komentāri par vakardienu:

Renčiks: "No sākuma ar Kalvi biju kopā, bet vienā vietā man bija cits farsts, tur arī atstāju vairāk laika nekā nepieciešams. Līdz ko atkritu no līderu grupas, skrēju gandrīz viens, kas, protams, krietni mazināja ātrumu. Stafete laikam arī piebeidza manu kāju."

Bērcis: "Ļoti daudz kļūdījos jau tieši distances sākuma daļā. Lielākā kļūda droši vien bija tā, ka sākumā mēģināju skriet viens pats - vajadzēja vienkārši maukt līdzi, jo farsti tomēr bija diezgan tuvu. Arī nogurums bija jūtams. Lejā pa nogāzēm kāja joprojām sāp."

Mārtiņš: "Noskrēju optimālā līmenī, tomēr spriedze būtu lielāka un arī ātrums, ja spicie čaļi būtu blakus. Traumētā kāja arī lika sevi manīt."

Šodien beidzot izgulējāmies un no rīta bijām uz vidējās distances fināla modeli. Pēcpusdienā devāmies nelielā ekskursijā uz 50 km attālo Burgasu. Turklāt laiks ārā ir palicis patīkami silts un lietus vairs nav rādījies.

Tātad rīt fanojam par Kiku, Aiju, Bērci un Mārtiņu vidējās A finālā un Lauru, Renčiku, Kalvi un Pauliņu B finālā. Un par traumām uz brīdi aizmirstam! :)

Nav komentāru: