2010. gada 28. aprīlis

10MILA

..un kā izrādās, tad visi Latvijas superkomandas dalībnieki mēnesi pirms pirmās šī gada nopietnās misijas EOC'10 savus spēkus pārbaudīs vienās no lielākajām stafetēm TIOMILA!

Šogad TIOMILA notiek nedaudz vēlāk kā citus gadus - 1./2. maijā. 10mila, kā visticamāk jau daudzi orientierisi zin, ir stafešu sacensības. Tās ir 5 etapu stafetes meitenēm, un 10(!) etapu stafetes džekiem. Pavisam pieteikušās startēt ir 719 komandas - 359 vīriešu un 360 sieviešu komandas (turklāt 6dienas rītā norisinās stafetes arī jauniešu un atklātajās grupās).

Šī gada skarbās stafetes norisināsies Finspong (tas ir zviedru miestiņš 200km uz dienvidiem no Stokholmas un pavisam netālu (apmēram 30km) no daudziem tik iecienītās aviokompānijas, kurai šķēršļu nav, lidostas Skavsta).
Apvidus šogad arī solās būt interesantāks un zviedriskāks nekā, piemēram, pagājušā gada 10MILĀ.

Sestdienas pēcpusdienā pulksten 3 pēc Zviedrijas laika startē vairāki simti apburošu meiteņu komandu pirmie etapi, un visizveicīgākās dāmu komandas finišs ir gaidāms ap 18:49..
Tad neliels mirklis atelpai, un sākas otrā daļa - skarbā nakts! 22:00 starts tiek dots izturīgo puišu komandu pirmajiem etapiem. Kā jau iepriekš minēts, tad komandā pavisam ir 10 aso izjūtu cienītāji, un visasākās vīriešu komandas finišs ir sagaidāms ap 8:25 svētdienas rītā.
(kādi ir Tavi plāni šīs svētdienas rītam?)

bet būtībā stāsts ir par to, ka šogad šajās stafetēs piedalīsies visi EOC superteam biedri. Daži somu, viens zviedru, viena norvēģu un, padomā tik, viena arī latviešu kluba sastāvā.

Un tagad nedaudz konkrētāk:

Mārtiņš, Edgars un Kalvis pārstāvēs somu klubu Turun Metsankavijat. Mārtiņš un Edgars cīnīsies 1. komandā (Mārtiņš skries 8., bet Edgars 9. etapu), un Kalvis - otrajā komandā (plosoties 3. etapā - garajā naktī!).
Somu klubu pārstāvēs arī Renārs un Andris. Viņi abi skries Lapuan Virkia 1. komandas sastāvā. Taču, šajā klubā vēl joprojām valda mistērija -kuru etapu, tad kuram īsti būs jāveic.
Un Pauliņš savu spēku, ātrumu un prāta spējas demonstrēs zviedru kluba Rehns BK sastāvā. Par to, kurš etaps viņam būs jāveic, internets un pats vēl pagaidām klusē. We'll see.
Un tagad pievērsīsimies lieliskajām meitenēm!
Aija, jau kuro gadu, Tjerī iedvesmota, pārstāvēs somu klubu Kalevan Rasti. Pats par sevi sparotams - cīnīsies viņa 1. komandā, turklāt šogad Aijai atvēlēts 5.etaps, kas arī ir garākais - 10km.
Laura šogad plosīsies norvēģu kluba Kongsberg O-lag komandā. Arī šajā klubā kādu brīdi valdīja iespaidīga mistērija dažādu neparedzētu pavērsienu dēļ, taču galu galā Laurai tiek uzticēts 2. etaps.
Un lūk arī Kika! viņa tomēr ir patriote - jau otro gadu pēc kārtas palīdzēs draugiem - RSP, skrienot 5. etapu (kā jau iepriekš minēts - garāko). Vērts pieminēt, ka RSP ir vienīgais latviešu klubs, kas jau otro gadu pēc kārtas saņēmies doties uz neaizmirstamo TIOMILU.

sekot līdzi šī pasākuma notikumiem varat 10MILAS mājaslapā http://www.10mila.se/

3 komentāri:

Unknown teica...

dodu "5", ka Pauliņš būs visaugstāk no latviešiem.

Anonīms teica...

dodu "6", ka nē

Anonīms teica...

stavkas liekat par individuālo sniegumu vai komandas rezultātu?